Skoljogg 2015

Skoljoggen 2015

Något senare än skolorna i Sverige, då vädret är för kallt där men precis lagom här ”avlossade” vi startskottet för årets skoljogg. Uppvärmingen i år kunde i praktiken enkelt avklarats med en stund i solen men självklart ser vi betydligt mer seriöst på detta som i år återigen bestod av både en teoretisk såväl en praktisk del.

På en av våra dagliga gemensamma morgonsamlingar bjöds vi på en resa ner till ett barnhem i Tanzania. Zandra, vår VFU-student hade med sig erfarenheten av en tid där vilket gav barnen en aktuell och hoppfull syn på hur fint föräldralösa barn på vissa platser blir omhändertagna. Denna bild överförde vi sen till Skolidrottsförbundet och Skoljoggens insamling till motsvarande verksamhet i Centralafrikanska Republiken. Vi har alla en möjlighet att hjälpa och om det räcker med att jag springer längs stranden för att ge hjälp – ja oj vad jag ska springa då och oj vad våra barn sprang!

Sara

Innan vi går in på hur de sprang, eller närmare bestämt – hur mycket, så kan vi inte undgå att nämna att ej heller uppvärmning nr 2, den praktiska, lämnades åt slumpen. Vår nyanställda och härligt energiska Sara Lindberg plockade fram ett gott axplock ur sin uppvärmingsarsenal och tog inga risker att någon skulle gå kall ner till startlinjen. Föräldrar som redan nu stod och hejade på var lika glada över just denna placering som de var ”oroliga” över om någon hade några krafter kvar för själva löpningen. Denna oro var dock överflödig för det finns mycket spring i barns ben…

90grader Vendela Tilda armhäv armhävningar

”För varje varv skänker skolan en slant – så ärade elever – SPRING FÖR LIVET!” Solen sken, solen gick i moln, regnet kom, regnet gick. I ”flera årstider” sprang våra barn och avslutade sina idrottsliga ansträngningar så som seden bjuder – med ett svalkande dopp i vår närliggande ocean, en än så länge ljummen Atlant!

Stort tack till Skolidrottsförbundet som peppar barn över hela Sveriges land, och även utanför, att springa för livet, en tradition som vi garanterat kommer fortsätta med.

Tilda2ThildeTildeSiljeRamonaOliviaOliver_6Oliver MNoelMayaMaya_JacobLoaLoJohanJakob_2IsabelIdaEmilElinCasperBianca LBianca FAxel_WAxel_7_2Adrian

 

Ur Lgr 11 hämtar vi och inser att vi nått ett steg till i barnens utveckling mot följande förmågor:

 

Samhällskunskap

  • reflektera över mänskliga rättigheter samt demokratiska värden, principer, arbetssätt och beslutsprocesser.

 

Idrott och hälsa

  • röra sig allsidigt i olika fysiska sammanhang,

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *