Nobelt besök

Det är ofta vi får fint besök på skolan men i vecka fick vi extra fint besök av självaste Alfred Nobel.

PENTAX DIGITAL CAMERA
Tomas Lindahl, årets nobelpristagare i kemi.

Han kom och berättade om sig själv och det testamente han upprättade som har genererat i Nobelpriset. Han visade också upp flera personer som fått Nobelpris och berättade om vilka upptäckter de har gjort.

Alfred visar en bild av en nedskräpad strand.

Alfred hade också uppmärksammat att det fanns mycket att göra i dagens samhälle. Han var mycket bekymrad över vad vi gör mot naturen och miljön. Han berättade att han härmed instiftade ett Nobelpris i miljö som han ville att de kloka barnen skulle ta sig an.

Givetvis tog barnen på sig  den utmaningen och nu är det dags för oss att lära oss mer om hur vi ska värna om miljön, både den fysiska men också den psykiska.

Följ med här på bloggen om vår kamp för en bättre värld!