Lektioner med duk, spanska och penslar som verktyg

Följande bilder är från vår spanska spansklärare och bildlärare Yaiza, som hade tre fantastiska lektioner på spanska för våra tre klasser. Först ut ”Glädjen” (Åk 1-3), därefter vår något äldre ”Lyckan” (åk 4-6) och till slut även våra små ”Tryggheten” (Förskola+Förskoleklass). Utöver att de lärde sig om tre konstnärsstilar så lärde de sig många nya spanska ord och fraser då all instruktion var på spanska. Vi gläds över denna ämneskombination och vår utvärdering lyder : Detta gör vi igen!

Ur vår läroplan för grundskolan, Lgr 11 hämtar vi från ämnesavsnittet om Bild:

Genom undervisningen i ämnet bild ska eleverna sammanfattningsvis ges förutsättningar att utveckla sin förmåga att

• analysera historiska och samtida bilders uttryck, innehåll och funktioner.

Samt ur det centrala innehållet berörs:

• Konst-, dokumentärbilder och arkitektoniska verk från olika tider och kulturer, hur de är utformade och vilka budskap de förmedlar.