Trafikkunskaper under lekfull dag!

Att lära sig hur man vistas ute i trafiken är något som vi ständigt behöver träna på och prata om. Det handlar om att kunna se vilka risker vi möter i samband med ett övergångsställ eller som här vid en busshållplats:

Många olyckor sker vid busshållplatsen för att vi har för bråttom och inte ser oss för!

Att lära sig vilken sida man ska cykla och gå på är mycket viktigt. Detta är inte alltid självklart att man vet och behövs därför att man påminner varandra och sig själv. Vi samtalade också en hel del om faran med användandet av mobiltelefoner när man rör sig i trafiken. En ny undersökning visade att ca 50% av alla olyckor bland gående var mobiltelefonen inblandad. Under vår promenad så såg vi många som gick och tittade i sin mobil.

Vi tränade också på grundläggande kunskaper som man kan tänka på när man går i grupp. När man går i grupp så kan man med fördel gå i led, detta för att hålla ihop gruppen. Man kan också samtala med kompisen bredvid för att kontrollera att denne mår bra.

bild 1-4

Trafikpromenaden var mycket givande och det blev många intressanta samtal om trafik, skyltar och trafikfaror längs vägen. Så det var många glada och nöjda barn som kom fram till målet – lekparken.

Så även om vi hade gått långt så fanns det mycket energi kvar till att LEKA

bild 2

bild 1-8

bild 1-7

bild 1-6

Tack för en rolig utflykt alla barn!!

LGR 11:

Trafikregler och hur man beter sig i trafiken på ett säkert sätt.