Trollkarlen Merlin lockar med oss på en resa i tiden

Igår på lunchrasten var det några av barnen som hittade papper med snirklig gammaldags stil på. Märkligt!

20160906_130830

20160906_125820Det var skrivet på svenska, så vi listade ut att det måste vara någon på skolan som tappat dem. Barnen frågade alla på skolan, men ingen verkade ha tappat dem. Vi tyckte att det var bäst att samla alla barnen i skolan för att ta reda på vad det var för något. På papperna stod det skrivet: Stenåldern, Vikingatiden, Guancherna, Antiken och Nationalismen.

När vi satt och diskuterade och inte lyckades komma på vem det var som hade tappat dem, så kom denne mystiske mannen in.

20160906_133042

Han presenterade sig som trollkarlen Merlin, den mäktigaste trollkarlen i alla tider och han hade med sig en bok som hette ”Vår historia”.

20160906_134932

Viskande berättande han om hur han hade varit med om ett skalv som slungade honom in i tidstunneln. Inne i tunneln flög han omkring och förlorade sidor i hans viktiga bok ”Vår historia”.

Merlin berättade att han hade magiska krafter som kunde använda för att resa i tiden. Som hjälp för sina tidsresor hade han en talisman som hängde runt hans hals.20160906_132759

Det var inte helt utan anledning som Merlin reste i tiden. Han samlade kunskap för att fylla boken ”Vår historia”. Målet för honom var att han skulle lyckas fylla boken så skulle han kunna nå Vishetens och kunskapens källa.

I och med olyckan, så hade han förlorat flera sidor i sin bok och det hade blivit svårt att lyckas fylla boken. Tiden var kort och han behövde verkligen vår hjälp att fylla boken med kunskap från historien.

20160906_132958

Vilken tur att vi hittat de saknade sidorna! De var ju däremot tomma förutom rubrikerna!

Merlin bad oss om hjälp att resa till de olika tidsepokerna för att fylla boken med kunskap om hur man levde under dessa tidsepoker, men för att göra detta behövde man ikläda sig en roll som trollkarl eller häxa samt att skapa en talisman. När vi hade gjort detta skulle vi också få magiska krafter så att även vi kunde resa i tiden. På talismanen skulle man skriva in den första bokstaven i sitt namn från talismanalfabetet. Barnen säger att det inte alls är ett talismanalfabet utan guanchernas alfabete!

20160906_134939

När vi hade gjort det skulle Merlin lära oss en magisk trollformel som gör att vi kan resa i tiden.

Det låter allt lite läskigt det här med att resa i tiden, men barnen på skolan är väldigt modiga och tar sig gärna an nya utmaningar. Så på Merlins fråga om vi ville hjälpa honom, så svarade alla barn i kör med ett rungande JA! Det är klart att vi ska hjälpa Merlin att fylla boken igen och på så sätt kunna nå Vishetens och kunskapens källa.

Vi delade upp ansvaret mellan oss. Förskolan och förskoleklassen Tryggheten ville gärna lära sig mer om guancherna. 1-3:orna i Nyfikenheten och Glädjen tog sig an uppdraget att åka till Stenåldern och se hur man levde där. 4-6:an Lyckan ville gärna åka till Vikingatiden för att lära sig mer om Vikingar. Våra äldsta elever i Kärleken blev nyfikna på Antiken och Nationalismen och lovade att fylla dessa sidor.

Vi delade upp oss i våra grupper för att fundera vidare på vad allt detta innebar och vi samlade ihop våra kunskaper kring vad vi redan visste om de olika epokerna.

Nu är vi väldigt spända och förväntansfulla över vad som kommer att hända och vad vi kommer att få uppleva. Följ nu med oss på våra spännande resor i både tid och rum.

En reaktion på ”Trollkarlen Merlin lockar med oss på en resa i tiden