Vi läser Teneriffa runt

Visst är vi alla eniga om att det är extremt viktigt att våra barn lär sig att läsa och blir skickliga läsare!

Vi lärare i skolan är utbildade för att lära barnen att läsa.

• Vi vet hur man gör för att barnen ska lära sig bokstäver och bokstavsljud och sedan binda samman dem till ord.
  • Vi vet att det tar tid och mycket träning för att barnen att bli flytande i sin läsning, men den tid vi har i skolan räcker inte till för att barnen ska få ordentligt läsflyt.
  • Vi vet att de behöver träna och traggla tillsammans med någon vuxen för att få flyt i läsningen.
  • Vi vet att vi måste samtala om det vi läser för att verkligen förstå det vi läser.
  • Vi vet att vi måste föda ett läsintresse hos barnen och det försöker vi göra i skolan genom att läsa och samtala om det vi läser.
  • Vi vet att inget av detta kan vi göra själva! Vi behöver er föräldrars hjälp till att få barnen att bli flytande i sin läsning och för att få ett intresse för läsning.

Det räcker ju inte att säga till sina barn att nu måste du göra läsläxan, eller nu måste du läsa. Vi måste vara förebilder och visa barnen att vi verkligen tycker att det är kul och viktigt att läsa, så nu utmanar vi er föräldrar att vara de viktiga förebilder som krävs för att era barn ska bli mästerläsare.

Vi utmanar nu både elever och föräldrar till att läsa Teneriffa runt!

Idag får era barn med sig mer information och läskort hem kring hur denna utmaning går till. Ni hänger väl på?

När vi har läst Teneriffa runt måste vi allt se till att fira det, eller hur?

En reaktion på ”Vi läser Teneriffa runt