Resan tillbaka till Stenåldern!

I samband med vårt arbete om forntiden i åk 1-3 så har eleverna fördjupat sig i och kring stenåldern. Huvudfokus har främst varit att ta reda på hur man levde på den tiden samt vilka kläder och hus man hade. Barnen har genom att ha gjort tidsresor fått ta del av hur man som nomader vandrade runt på Stenåldern för att hitta föda. Om detta kan ni läsa:

På jakt i Stenåldern!

Sedan bosatte sig människorna av olika anledningar, barnen i åk 1-3 fick i samband med arbetet kring bosättningen skapa en film om hur en typisk boplats kunde se ut på stenåldern.

Så luta er tillbaka en stund och ta del av en resa till en stenåldersby:

Men en dag hade det hänt något i byarna. Människorna i byn upptäckte en kista och när de öppnade den så fann man brons.img_6891 img_6892 img_6893

Bronsåldern var på intågande, men vad som händer då.. det är en helt annan historia……

LGR 11 (åk 1-3):

Förmågor:

• använda en historisk referensram som innefattar olika tolkningar av tidsperioder, händelser, gestalter, kulturmöten och utvecklingslinjer.

Centralt innehåll:

• Förutsättningar i natur och miljö för befolkning och bebyggelse, till exempel mark, vatten och klimat
  • Människans uppkomst, vandringar, samlande och jakt samt införandet av jordbruk.
  • Tidsbegreppen stenålder, bronsålder och järnålder.

Förmågor:

• formulera sig och kommunicera i tal och skrift.