Samarbete på stranden

img_6160 img_6370

Idrottsundervisningen här på Teneriffa sker för det mesta på stranden. Under terminen har eleverna bland annat fått prova på friidrott, orientering, racketsporter, gymnastik och samarbetslekar.

Under området gymnastik övade vi på kullerbyttor, handstående, hjulningar och brygga. Det är härligt att se hur eleverna vågar prova sådant de aldrig gjort förut, och hur de lär av och peppar varandra. Många var ovana att göra de olika gymnastikrörelserna, vilket ledde till viktiga samtal om att man inte måste kunna allt från början utan att det handlar om utveckling, och vikten av att våga prova och misslyckas för att så småningom lyckas.

På en idrottslektion inledde vi med olika övningar där eleverna fick träna sin samarbetsförmåga. Hur gör man egentligen för att vända på ett lakan, samtidigt som 15 personer står på det? För att lösa det krävs både förmåga att kommunicera, och viljan att kramas..

fullsizerender-15fullsizerender-14

Ur kursplanen för ämnet Idrott och hälsa:

Syfte

Undervisningen i ämnet idrott och hälsa ska syfta till att eleverna utvecklar allsidiga rörelseförmågor och intresse för att vara fysiskt aktiva och vistas i naturen. Genom undervisningen ska eleverna få möta många olika slags aktiviteter.

Genom undervisningen i ämnet idrott och hälsa ska eleverna sammanfattningsvis ges förutsättningar att utveckla sin förmåga att

• röra sig allsidigt i olika fysiska sammanhang,