Nyöppnat hälsotek i Svenska skolans lokaler

Mitt under samlingen idag öppnades plötsligt dörren och in travade två kvinnor i ”doktorskläder”. De sa att det var perfekt, här skulle de nämligen öppna sitt ”Hälsotek”. De pratade på med varandra utan att ta notis om att rummet var fullt av barn och det verkade som att Dr Frisk och hennes assistent Hälso-Sam skulle öppna ett Hälsotek i skolans lokaler! Ett hälsotek verkar vara som ett sjukhus fast tvärt om. Man skall tydligen komma till Hälsoteket för att inte bli sjuk.

20170117_132731
Doktor Frisk
20170117_132757
Assistent ”Hälso-Sam”

Dr Frisk verkade ändå ha en längtan efter att få bli läkare, det lät nästan som om hon försökt bli läkare en gång i tiden men inte lyckats.

20170117_132811

De packade upp och gjorde sig redo för att ta emot sin första gäst på sitt hälsotek.

20170117_132834

Då kom vår lärarstudent Nadja in. Nadja klagade över att hon hade ont i halsen, var täppt i näsan och hon hade svårt att sova på nätterna.

20170117_133206

Dr Frisk gjorde den märkligaste undersökningen och tittade på allt ifrån halsen till tårna och bestämde sig att det var bäst att operera. Hennes operationsredskap såg verkligen inte ut som operationsredskap som vi är vana vid, det såg faktiskt mer ut som köksknivar!

Assistent Hälso-Sam lyckades avstyra operationen och bad Dr Frisk med att vänta en vecka med operationen. Dr Frisk gav med sig som tur var! Sedan blev Dr Frisk så trött efter sin mycket arbetsamma dag och bestämde sig för att sluta tidigare och vila upp sig. Hon beordrade också sin assistent att plocka undan efter henne.

När Dr Frisk lämnat oss, så frågade assistenten om vi inte kunde hjälpa henne så att patienten kunde få en riktig diagnos, men även att vi kunde ta reda på hur man kan behandla patienten men framförallt förebygga så att patienten inte blir dålig igen.

Det var klart att alla eleverna ville!