Glänn Check inspekterar Hälsoteket

Dr Frisk dök inte upp  till dagens Hälsotek. Kan Dr Frisk ha blivit Dr Sjuk tro? Vart var hon? Ingen visste! Hon kanske hade drabbats av brustet hjärta? Frågorna och tankarna var många bland barnen.

Eleverna i Lyckan har under de senaste två veckorna funderat över varför hennes hjärta hade börjat slå så hårt och hur det egentligen fungerade med andning, hjärta och blodomlopp.

I de följande filmerna kan ni ta del av vad de har lärt sig.

Assistent Hälsosam dök upp lite sent, för även hon letade efter Dr Frisk.

20170214_141043

Helt plötsligt dyker Inspektör Glänn Check upp. Han inspekterar alla Hälsotek på halva jordklotet och nu var det dags för Dr Frisks hälsotek.

20170214_141218

Han hade några tydliga punkter som skulle inspekteras. Hade vi en lokal? Hade vi något folk, eller kanske snarare några patienter? Hade vi någon skylt som informerade om att vi hade ett hälsotek? Hur var egentligen hälsokunskaperna på Hälsoteket? Sist, men inte minst … hade vi någon plan? Hur skulle Hälsoteket drivas?

20170214_141304

Glänn reagerade på Dr Frisks knivar! Operationsknivar hade verkligen ingen plats på ett Hälsotek. De måste försvinna!

20170214_141351

Som tur var, så hade vi ”Los Cristianos bäste massör” Nicholas på plats. Han var redo för att visa upp sina massage kunskaper.

20170214_141405

Vi hoppas verkligen att han var nöjd med behandlingen. Nu måste vi verkligen arbeta på att få fram en plan för Hälsoteket för att bli godkända av inspektör Check.

Dessutom så måste vi lära oss mer om vad ”gamnacke” är och hur vad ska man göra för att inte drabbas av denna åkomma. Hur fungerar egentligen det där med muskler? Hur hänger musklerna ihop med resten av kroppen?

I läroplanen läser vi:
Centralt innehåll NO åk 1-3

• Människans kroppsdelar, deras namn och funktion.

Centralt innehåll Biologi åk 4-6

• Hur den psykiska och fysiska hälsan påverkas av sömn, kost, motion, sociala relationer och beroendeframkallande medel. Några vanliga sjukdomar och hur de kan förebyggas och behandlas.
  • Människans organsystem. Organens namn, utseende, placering, funktion och samverkan.

Centralt innehåll Svenska åk 4-6

• Muntliga presentationer och muntligt berättande för olika mottagare, om ämnen hämtade från vardag och skola. Stödord, bilder och digitala medier som hjälpmedel för att planera och genomföra en muntlig presentation. Hur gester och kroppsspråk kan påverka en presentation.