Afrika kallar till världsmöte!

Efter ett långt och härligt sommarlov så har vi äntligen fått träffa många av de elever som kommer gå hos oss på skolan i år. Ni som följt oss här på bloggen, Facebook eller kanske i verkligheten, ni vet att det händer då och då att vi får besök av personer som vi behöver hjälpa av någon anledning. Det var precis det som hände oss nu på skolstartsdagarna. Den här gången behövde vi hjälpa vår nya lärare Mattias. Hans pappa dök upp på skolgården för att han ville ge Mattias ett uppdrag att hitta en skatt som han hade gömt.

FullSizeRender
Har du sett min son?
FullSizeRender[1]
Jag har ett brev till honom!
IMG_2115
Min son, vi har inte pratat med varandra på många år men jag har något jag måste säga dig. Under mitt snåriga liv har jag samlat ihop en skatt som jag nu är beredd att låta gå vidare. Jag hoppas att du är värdig arvtagare och för det så måste du utföra ett antal uppgifter. Till din hjälp har du hela världen. Första uppgiften är att se till att varje världsdel får en symbol, ett smeknamn, är hörbar och synligt förenad.

FullSizeRender[2]
Typiskt min pappa säger Mattias!
Vi bestämde att vi skulle hjälpa Mattias så vi bestämde att det var eleverna som var på skolan som skulle symbolisera världsdelarna. Vi tolkade de sista raderna i brevet att vi skulle göra en flagga, skapa ett namn till laget, göra en hejaramsa och att vi alla blev synligt förenade genom att ta på oss pannband.

IMG_2142
Amerika kallar sig för Los Smores.
IMG_2141
Här har vi Afrikas stjärnor
IMG_2140
Oceaniens härliga lag.
IMG_2138
Asiens goa gäng.
IMG_2137
Europa är taggade för uppdrag!

Det första uppdraget fixades galant av alla lagen!

IMG_2148
Dag två var alla lagen sugna på att ta sig an nya uppdrag. Sjungandes på sina ramsor begav sig hela skolan till stranden för spännande uppdrag.
IMG_2180
Här skulle laget bygga ett Kapla torn högre än sin kortaste lagmedlem.
IMG_2166
Vattenstafett. Uppdraget var att fylla hinken med vatten på begränsad tid.
IMG_2182
Ser ni vilket ord som laget byggt? HOPP sammanbinder skolans värdeord – Trygghet, roligt, kunskap och upptäcka.

IMG_2173

IMG_2188
Kasta tandpetare 3 gånger lagets längd är klurigare än man kan tro.
IMG_2191
Bygg ett sandslott som symboliserar er världsdel. Asien gjorde sandsushi.

För varje klarat uppdrag så fick lagen varsin kartbit. Vad skulle vi göra med dem tro?

IMG_2206
Vi såg att det fanns små punkter på kartan. Vi testar på att knyta ihop dem till ett kryss. Kunde skatten vara där tro?
IMG_2212
Nix, bara ett nytt meddelande som sa till oss att leta efter ledtrådar vid bojarna på stranden.
IMG_2214
Hmm… hur ser ledtråden ut tro?
IMG_2218
Vad kan det här betyda tro?

”Afrika kallar till världsmöte”, skriker lag Afrika! ”Amerika hänger på!” svarar Amerika. Tänk vad man kan klara av om man samarbetar.

IMG_2220
Vi måste hjälpas åt!

Vi fick ihop ordet badvakt! Någon tittar bort mot badvaktstornet och ser något mystiskt där. Alla barnen börjar springa allt vad de kan.

IMG_2221

Skatten är hittad, men den är låst med hänglås.

”Men det stod ju siffror på korten, de måste ju vara koden till låsen.”

IMG_2232
Lite lurigt var det att få upp låsen, men som tur var hittade vi extra starka verktyg för att få upp låset.

FullSizeRender[4]
En glass skatt! Så smarrigt!
Tänk vilken härlig, rolig och mysig uppstart på läsåret. Vi har löst problem, samarbetat, skrattat och njutit av nya vänskaper och vår härliga strand. Vi har ett gäng riktiga entreprenörer som verkligen klurar och tar sig an nya utmaningar med stor iver.

Det här året kommer att bli fantastiskt roligt och härligt med dessa fina och goa elever som har visat fantastiskt fin samarbetsförmåga där de yngsta och de nya eleverna blivit lite extra omhändertagna av de äldre eleverna samt de som varit på skolan ett tag. Man blir så stolt och varm i hjärtat av er alla goa ungar.