Drottning Silvia på besök

Idag på morgonsamlingen så fick vi besök av självaste drottning Silvia! Hon berättade att hon inte riktigt visste vart hon var. Då berättade barnen att hon hade kommit till Teneriffa och att de var barnen på Svenska skolan Teneriffa.

21397172_10155759330884359_1861136365_n

Hon hade tydligen kommit hit genom att hon klivit in genom en portal. Hon hade fått portalen från en vetenskapsman som hette Teo Childwood. Han hade gett henne portalen för att hon skulle kunna resa runt i världen på ett snabbt sätt för att träffa och kunna hjälpa barn. När hon gick igenom portalen så fick hon uttala en formel som löd: ”childrum to childrum portalis förändrum tellurium”.

Hon berättade också om sin organisation som heter Childhood. Childhoods uppgift är att hjälpa barn i världen som behöver hjälp. Drottning Silvia tyckte att vi såg ut att ha det bra, så hon undrade om vi skulle kunna hjälpa henne istället. Hon hade ju sådan tur att hon precis blivit farmor till prins Gabriel och hon ville nu passa på att vara med honom så mycket som möjligt. Hon frågade om vi kunde hjälpa henne genom att åka runt i världen med hjälp av portalen för att träffa barn i olika delar av världen och ta reda på hur de hade det.

Det tyckte barnen lät superspännande, de ville jättegärna hjälpa till!

Mystiske mannen

Under tiden vi pratade med Silvia, så smög det runt en mystisk man med ett anteckningsblock precis vid träden på skolgården. Vi undrar om det var något speciellt han var ute efter….

När drottning Silvia och den mystiske mannen försvunnit så gick alla grupperna till sina klassrum för att prata vidare kring vad vi upplevt samt för att fundera vidare på vad vet om hur det är att vara barn i olika delar av världen. Vi började också fundera på vad vi skulle vilja veta om hur det är att leva på olika platser i världen. Många frågor och kloka tankar dök upp i de olika klasserna. Vi bestämde att lärarna skulle träffas för att sätta ihop ett brev som vi kunde skicka till barn i olika delar av världen. Det visade sig också att många av skolans elever hade kompisar i olika delar av världen, så dem måste vi ta hjälp av!

Det här var alltså starten på höstterminens Storylinetema! Det är så spännande! Vi undrar vad vi får uppleva och vad vi får lära oss nu.