Vattenrening i Nyfikenheten och Glädjen

IMG_0087I samband med vårt storyline-arbete har vi pratat mer om vikten av rent vatten, och funderat på hur man kan göra för att rena vatten. Våra tankar satte verkligen fart när vi fick ett Mayday-meddelande ända ifrån Florida, där orkanen Irma härjat.

För att lära oss mer om detta så prövade vi att göra egna reningsverk. Vi tog väldigt smutsigt vatten, och med hjälp av bland annat sand, stenar och plastdunkar prövade vi att göra vattnet renare. Och det visade sig fungera väldigt bra!! Vattnet som tidigare varit både brunt och fullt av sand, rann igenom reningsverken och ut kom så gott som genomskinligt och faktiskt ganska så rent!

Vi arbetade i blandade grupper i Nyfikenheten och Glädjen. På måndagen fick vi även visa hur våra reningsverk fungerade för barnen i Tryggheten. IMG_0078 IMG_0079 IMG_0080 IMG_0081 IMG_0082 IMG_0083 IMG_0084 IMG_0085 IMG_0086

Ur Kursplanen för NO år 1-3:

Eleven ska kunna utföra:

 Enkla fältstudier och observationer i närmiljön

.  Enkla naturvetenskapliga undersökningar

.  Dokumentation av naturvetenskapliga undersökningar med text, bild och andra uttrycksformer.

Ur kursplanen för biologi år 4-6:

Biologins metoder och arbetssätt

Enkla fältstudier och experiment

Dokumentation av enkla undersökningar med tabeller, bilder och enkla skriftliga rapporter