Vi måste akta oss för den mystiske mannen!

I onsdags så kom drottning Silvia till skolan igen för att se hur det hade gått för oss med vår första resa med hjälp av portalen. Vi berättade för henne att vi hade kommit till Florida och att vi hade hjälpt dem med att rena sitt vatten. Hon var givetvis mycket imponerad av vårt arbete.

20171004_074244

Hon hade med sig en skattkista som var full med pengar! Hon ville visa oss vad vi hade att arbeta med för att hjälpa barn med runt om i världen. När hon stod där och pratade med oss, hände det något märkligt. Ut genom ett fönster på ovanvåningen kom ett metspö med en stor krok på. Det var någon som försökte stjäla drottning Silvias skattkista. Några av barnen såg att det var den mystiske mannen.

20171004_074457

20171004_074505

Sedan berättade vi för drottning Silvia att den mystiske mannen hade kommit med en uggla som hette Búho från henne. Hon sa då att hon inte alls hade skickat någon uggla till oss. Mycket märkligt! Barnen började fundera på om det kanske kunde vara så att Búho innehöll någon avlyssningsutrustning så att den mystiske mannen skulle kunna ta sig in genom portalen. Vad är det han är ute efter? Vad vill han göra med drottning Silvias pengar? Vi bestämde oss för att vi måste vara riktigt försiktiga så att han inte tog sig in genom portalen eller lyckades ta pengarna som vi skulle använda till att hjälpa barn i världen.