Mot Mocambique!

På en morgonsamling i veckan kom Fatimas pappa ut genom portalen, han ville berätta för oss att han skulle låta Fatima och Johannes få gifta sig. Han sa att vi hade övertygat honom om att kärlek är en så stark kraft att den kan övervinna många hinder.

20171025_073609

När han skulle ge sig tillbaka till Damaskus, så fungerade inte portalen. Han kom bara in i skolan och kom inte vidare! Utanför hittade vi ett nödnummer som vi kunde ringa, vilket vi gjorde.

20171025_073828

Tommy ringde numret och bad om att få hjälp. Det var vetenskapsmannen som hade byggt portalen som svarade. Hon verkade inte vilja bli störd, men tillslut så gav hon med sig och kom för att hjälpa oss med portalen.

20171025_074217

Hon blev överraskad över att portalen faktiskt hade fungerat och att vi hade kunnat resa med den. Men hon var lite märklig tyckte vi, hon verkade verkligen inte tycka om oss barn, hon tyckte mest att vi var ivägen. Hon sa sedan något om någon bank… vi förstod inte riktigt vad hon menade. Hon hjälpte i alla fall till att laga portalen så att Fatimas pappa kunde ta sig tillbaka till Damaskus.

Vi blev sedan sugna på att resa vidare för att se vad vi kunde göra mer för nytta. När vi hade uttalat vår ramsa och vi hade dragit i spaken, så hörde vi Afrikansk musik. När vi satt och lyssnade på musiken, så vandrade en man förbi.

22729198_1542461205800476_983714276076220226_n

Han presenterade sig som Akimbo och han sa att han bodde i en liten by i Mocambique.

Akimbo gick och pratade i en mobiltelefon, men var nu väldigt bekymrad för att batteriet höll på att ta slut. Han sa att han inte kunde ladda sin mobil hemma i byn, utan han behövde gå till nästa by för där hade de ”eklisitet”. Vi förstod förstås att det var elektricitet han menade.

20171025_074743_LLS

Det var ett stort problem för Akimbo och medlemmarna i hans by att de inte hade någon elektricitet. På kvällarna tände de fotogenlampor i hyddorna, men det var inte så bra ljus så att barnen kunde läsa sina läxor och dessutom var fotogenångorna inte så bra att andas in.

Vi kände givetvis att vi måste hjälpa Akimbo och medlemmarna i hans by och ordna så att de får elektricitet. Det får bli vårt nästa uppdrag!