Hur ska det gå?

På morgonsamlingen i onsdags så såg vi åter igen den mystiske mannen smyga omkring i buskarna. Mycket mystiskt!

20171115_083753

Han snokade runt och sedan försvann han plötsligt iväg.

20171115_083834

Samma sekund som han försvinner, så kommer professor Adelstein ut från portalen med en iPad i högsta hugg och pratar med sig själv. Hon säger att hon inte hittar… Vart då kan man undra….

Som tur så passerar den vackra kanariskan Esmeralda förbi.

20171115_083909

Professorn haffar henne och frågar vart hon är. Esmeralda pratar bara spanska och professorn har lite svårt att förstå vad det är hon säger, men till slut lyckas Esmeralda förklara att hon är i ”Espana”, alltså Spanien. Professorn frågar Esmeralda om hon sett den mystiske mannen och visar ett foto på honom.

Innan vi vet ordet av, så dyker han upp!

20171115_084021
-Det är ju du, ropar professorn och pekar på den mystiske mannen.
20171115_084015
-Det är ju du, ropar den mystiske mannen tillbaka och pekar på professorn.

De börjar jaga varandra och tillslut fångar de varandra!

20171115_084030

Tydligen så har de något otalt med varandra…

-Du ska inte få lyckas med att sabotera mina planer. Sluta fånga in djur! säger professorn.

-Du ska inte få lyckas med dina hemska planer! svarar den mystiske mannen.

-Du vet väl inget om mina hemliga planer? svarar professorn.

Den mystiske mannen berättar att ugglan Búhu har spionerat och både sett och hört allt om planen med MEGAZOO.

-Tyst, ingen vet något om MEGAZOO än! viskar professorn.

-Jodå, Jag har hört att du vill ha portalen för att tjäna pengar och du vet att alla barn gillar djur. Där för ska du skapa ett stort Zoo, ett MegaZOO, av hela La Gomera. Och så planerar du att utrota alla andra djur i världen så det bara är på ditt zoo man kan se djur överhuvudtaget. Och så tror du att folk kommer från hela världen för att se djur och då kan man köpa resebiljett genom din portal!

-Och då kommer jag kommer bli jätterik, skrattar professorn.

-Folk kommer inte gå på detta, svarar den mystiske mannen.

-Jodå. Jag har dessutom hittat ett helt nytt djur som alla kommer vilja komma och se. Det är helt sensationellt! Intresset är jättestort redan! säger professorn.

-Det tror jag inte på! hojtar den mystiske mannen.

-Det finns redan på Internet. Kolla! 20171115_084203

Professorn börjar läsa: ”Professor Adelstein har upptäckt en helt ny djurart. Vetenskapsfolk över hela världen hyllar professorns fynd och miljoner människor har redan hört av sig till professorn och vill komma och titta.

-Snart ska jag visa världen, så alla kan få komma och titta, säger Professor Adelstein. Som är snygg, smart och dessutom supertrevlig.”

-Ja titta det står där, säger professorn.

-Jag tror fortfarande inte att folk vill komma för att se ett nytt djur, svarar den mystiske mannen.

– Joho, du ska få se detta nya djur så förstår du vad jag menar. Kolla!

Professorn visar en bild av djuret som hon har hittat.

20171115_084319

Frågorna är många!

Vad är detta för djur?

Varför blev den mystiske mannen så rädd? Eller är det rädsla han visar. Kanske är det förvåning över något gulligt? Är djuret stort, litet? Bor det på land eller i havet?

Och var hittade Professorn detta djur, hur lyckades hon fånga det?

Och framför allt kommer professorn att lyckas med sin lömska plan och sabotera drottning Silvias tanke om portalen.

Kommer hela La Gomera att göras om till MEGAZOO och hela Los Cristianos till hotell?

Eller kommer mystiske mannen hitta ett sätt att stoppa henne?

Svaren på alla dessa frågor hoppas vi att vi kan visa inom kort. Men det beror helt på er elever. Lösningen ligger helt i era tankar och händer. Ni ska få skriva om hur det hela löser sig.

Nu undrar vi vad som händer … vad kommer Svenska skolans elever komma fram till? Håll er uppdaterade så får ni snart veta hur det hela slutar.