Leonardo Da Vinci som konstnär

Då var det dags för att se om vi klarat det första uppdraget att liksom Leonardo Da Vinci måla av växter i naturen.

Vad skönt att vi faktiskt klarade uppdraget och att inte lådan smällde för att vi misslyckats.

I lådan låg två brev.

Ett brev med bara ettor och nollor! Vad kan det betyda tro? Eleverna i Nyfikenheten insåg snabbt att varje rad med ettor och nollor motsvarade en bokstav som vi kunde finna i ASCII-tabellen, eller sk maskinkod. Kan du lösa koden?

Denna gång var uppdraget i flera delar. ”Komponera, tolka och skapa” och efter ha sett på dramatiseringen hade vi lärt oss lite mer om konstnären Leonardo Da Vinci och började då också förstå mer av vårt uppdrag.

Eleverna i Lyckan funderade vidare kring vad vi visste, men nya frågor uppstod också. Eleverna i Lyckan blev riktigt intresserade av målningen ”Nattvarden” och vi bestämde oss för att lära oss mer om målningen och varför Leonard målade den.

De  yngre eleverna blev väldigt nyfikna på hans sköld som han hade målat och inspirerades av den.

Vem vet vart detta arbete bär vidare? Vi låter elevernas nyfikenhet och inspiration leda oss vidare i arbetet.