Att erövra ett hantverk

Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin skapande förmåga och sin förmåga att förmedla upplevelser, tankar och erfarenheter i många uttrycksformer som lek, bild, rörelse, sång och musik, dans och drama… Verksamheten ska ta till vara på och stärka barnets intresse för att lära och erövra nya erfarenheter, kunskaper och färdigheter.– Lpfö 18

När barnen gjorde självporträtt så introducerade vi en metod med vaxkritor och vattenfärg.

Först ritade barnen ett självporträtt med vaxkritor. Sedan målade vi över med vattenfärg. Eftersom vaxet inte är vattenlösligt så lyser färgen igenom.

Denna metod ville barnen fortsätta att jobba med. Eftersom de hade provat på metoden tidigare så klarade de av att jobba självständigt. Detta är en metod som vi i förskolan använder oss av ofta. Att erbjuda många olika tekniker och material för att barnen ska kunna arbeta självständigt och välja de metoder som passar bäst till deras arbete.

Här ser Ni exempel på hur barnen har skapat olika alster