Flykten från det hemsökta huset

Så här i Halloweentider händer det mystiska saker på vår skola. Det är faktiskt inte en skola längre utan det är numera ett hemsökt hus som tillhör professor Fledermausen. När barnen kom till skolan så fick de se filmen här nedanför.

Sedan blev barnen indelade i 6 olika grupper som skulle besöka 6 olika rum där de skulle leta efter ledtrådar och lösa gåtor för att i slutändan klura ut en siffra som skulle leda dem till det stängda kassaskåpet.

I tamburen träffade de tant Fledermausen som blivit instängd i huset sedan professorn försvunnit.

I tamburen hos tant Fledermausen så skulle barnen leta efter bilder och ett wordsearch där de skulle hitta det saknade ordet. Det saknade ordet ledde i sin tur fram till en siffra.

I biblioteket skulle eleverna lösa en chiffernyckel för att komma åt kodsiffran.

I tornrummet skulle de lösa ett soduko för att få tag i rätt siffra.

I köket skulle de ta reda på hur mycket förvandlingselexir som behövdes i receptet som skulle kunna förvandla människor till varulvar vid fullmåne. Klurigt värre att omvandla receptet… detta ledde sedan fram till ytterligare en siffra till koden.

I salongen fanns salongsstäderskan som spelade musik för dem. De skulle också leta fram en mängd bokstäver. Musiken skulle leda fram till ett ord…. När de löst ordet så kunde de utesluta en av bokstäverna och på så sätt få en till siffra till koden.

och på kontoret gällde det att hitta rätt häxa. När rätt häxa hittats så fick vi den sista siffran till koden.

När alla kodsiffrorna hittats så fick alla gå ner i källaren och kassaskåpet för att befria ”det”. När vi uttalade koden flög ”det” iväg och skatten var vår!

Det blev många tummar upp från eleverna! Sedan var det bara hem och omgruppera inför kvällens Halloweendisco som föräldrarna anordnat.

För att komma i riktig halloweenstämning så fick barnen lyssna på läskiga spökhistorier!

Kvällens DJ spelade rysligt bra musik.

Inget disco utan limbo så klart!

Både stora och små gillar att dansa 🙂

De äldre eleverna hade ordnat en riktigt läskig spökpromenad. Det var zombies som hade tagit över jorden som måste stoppas. För att kunna stoppa dem så behövde man hitta en kod som öppnade ett kassaskåp. I kassaskåpet låg en knapp som man behövde trycka på för att döda alla zombies. Men man måste akta sig, för på vägen var det fullt av zombies som kunde fånga en….

Tusen tack till alla fantastiska ungdomar som fixat spökpromenaden, underbara föräldrar som fixat ett fantastiskt disco och alla briljanta lärare för dagen spännande escapegame. Utan er hade inget av detta roliga varit möjligt!