Latlantikas nationaldag

Röstningen gick fantastiskt bra och Framtidspartiet fick majoriteten av rösterna. Det var António Guterres själv som kom och meddelade oss resultatet. Inte nog med det så utlyste han ett firande för Latlantika och för vårt arbete med att skapa det perfekta samhället. Han bjöd in oss till Latlantikas nationaldag!

Den 7:e december från och med nu kommer alltid Latlantikas nationaldag firas. Dagens firande började med att vi möttes på strandpromenaden där António hyllade vårt arbete. Sedan blev vi indelade i grupper. I grupperna fick vi visa lite vad vi lärt oss och fortsätta att utveckla vår samarbetsförmåga.

Titta så tjusiga vi var dagen till ära!

Innan festen började så fick alla medborgarna visa lite av vad de hade lärt sig under vår resa.

Hur var det nu i Sverige? Vad hette partierna och vilka var det som var partiledare? Medborgarna på Latlantika hade full koll!
Latlantikas flagga vet vi ju hur den ser ut, men hur ser världens flaggor ut? Medborgarna på Latlantika hade mycket bra koll på världens flaggor.
Det är viktigt att veta hur man gör för att hjälpa någon som ligger avsvimmad. Så vi repeterar HLR igen!
På Latlantika kan man känna sig trygg och säker på att få hjälp ifall man skulle få hjärtstopp.
Vad var det nu alla hette på Latlantika? Ska vi byta namn med varandra?

Om vi ska få lekplatsenergin på Latlantika att fungera riktigt bra, så måste vi kunna åka så många åk som möjligt i rutschkanan på kortast möjliga. Det var full fart, så energiförsörjningen kommer det inte vara något problem med.
Några kunskapsfrågor i form av en tipspromenad hanns också med innan själva festen kickades igång.
I köket var det full fart! Det var många som skulle serveras!

Föräldrarna hade dukat och fixat allt superfint!

Svenska skolans egen ”Ernst” går och känner in rummet.

Teamwork
Vilket fantastiskt gäng!

Maten var riktigt god! Föräldrarna hade verkligen gått ”all in” för att bjuda oss på en fantastisk trerättersmiddag. Tusen tack ni fantastiska föräldrar.

Här har vi vår äldsta medborgare på Latlantika. Edvina är 100 år och vi är så glada att ha med hennes visehet på ön.
Några av medborgarna berättar stolt vad det är vi har upplevt under resans gång.

Inte nog med att massor av föräldrar har hjälpt till med att laga mat, duka och servera så att den här fantastiska festen har blivit möjlig. En av dessa fantastiska föräldrar som vi har på skolan har inspirerats av vårt arbete och satt och plinkade på sin gitarr och så fick Latlantika en helt egen nationalsång.

Här framför ett av Framtidspartiets ledamöter sitt varma tack till all personal som möjliggjorde denna fantastiska nationaldags fest!

Efter att vi avnjutit vår härliga middag var det dags för dans som sig bör på finare fester.

Tusen tack alla ni underbara föräldrar för en insats utöver det vanliga!

Extra tack till Andreas Molin för de fina bilderna.