Miljöhjältarna

Idag så kom Tommy ut och hämtade oss från rasten och berättade att han hade fått ett väldigt konstigt mail. När han öppnade mailet så såg han att det var ett meddelande som var daterat till 2073… det kom från framtiden! Han tyckte att det var märkligt och han ville visa oss det då det verkade som om det var någon som behövde hjälp!

Vi samlades nere hos Tryggheten för att se vad det var för meddelande.

Efter att vi sett meddelandet så tog det inte lång stund innan alla barnen ropade rakt ut att de givetvis ville bli miljöhjältar och hjälpa till att förändra framtiden!

Vi gick tillbaka till våra klasser för att prata vidare kring vad vi hade sett och hört och vad vi hade för kunskaper kring vad miljö är, vilka miljöproblem vi har i världen och vad vi kan göra för att vara rädda om miljön.

Vi använde oss av den kooperativa strategin ”Karusellen”, vilket innebär att vi blev indelade i grupper för att diskutera olika frågor på flera olika stationer. Med den strategin så kommer alla till tals och allas tankar och kunskaper kommer fram.

Här är Glädjens sammanfattade tankar kring miljö.

I och med att vi blev uppmanade att bli miljöhjältar måste vi ju också ha en egen superhjältekaraktär! Här nedan ser ni två av alla våra fina miljöhjältar.

Det här var starten på höstens Storylinetema Miljöhjältarna!
Tror ni att vi kommer att förändra framtiden?

Vi tror det kommer att bli svårt, så vi behöver er hjälp med alla våra uppdrag. Bli en miljöhjälte du också för att förändra vår framtid!