Miljöhjältarna presenterar sig

Ni som har följt med oss på bloggen vet att vi har fått ett meddelande från framtiden från X532 som berättade att det verkligen är en miljökris år 2073. Vi behöver göra något idag för att förändra framtiden!

Efter våra samtal och tankar kring problemet så behövde vi skapa oss egna karaktärer som skulle hjälpa oss i vårt arbete. Här får ni se våra presentationer av våra miljöhjältar.

Här är några  av förskolan och förskoleklassen Trygghetens miljöhjältar:

Åk 1-2 Nyfikenhetens Miljöhjältar presenterar sig här nedan i den här dockteatern.

Åk 3-4 Glädjen skapade sig  karaktärer som fick fundera över vilket element som de tillhörde och värnade extra om. De fick skapa sig en egen kraftpinne, ungefär som en trollstav. Det kan nog vara bra att ha för att kunna förändra miljön.

Eleverna i åk 5-6 Lyckan var och presenterade sina miljöhjältar för barnen i Tryggheten.

Under ett Storylinearbete ikläder sig eleverna ofta en karaktär som agerar under temats gång. Att arbeta med ett så viktigt och absolut aktuellt tema kan vara skrämmande och då kan våra karaktärer hjälpa oss att bearbeta det vi får lära oss.

Under en Storyline så får eleverna leva sig in i en berättelse, men temat är alltid kopplat till de svenska läroplanernas mål.

Här kommer några utdrag ur Lgr 11 som visar vad vi har kopplat denna första uppgift till för mål.

Centralt innehåll bild

• Teckning, måleri, modellering och konstruktion.
  • Plana och formbara material, till exempel papper, lera, gips och naturmaterial och hur dessa kan användas i olika bildarbeten

Centralt innehåll svenska

• Muntliga presentationer och muntligt berättande om vardagsnära ämnen för olika mottagare. Bilder, digitala medier och verktyg samt andra hjälpmedel som kan stödja presentationer.